Gode grunde til brugen af bæredygtig og miljøvenlig maling

bæredygtig og miljøvenlig maling

Miljø og bæredygtighed er i høj grad kommet på dagsordenen. Og nu findes der nemlig bæredygtig og miljøvenlig maling så du selv kan gøre en forskel!

Hvis du skal have huset malet indvendigt, er det først og fremmest en stor opgave med mange vigtige overvejelser og beslutninger. Hvad skal males? hvor mange gange skal der males? og skal du selv klare opgaven eller overlade malerarbejdet til en professionel maler? Skal det være bæredygtig og miljøvenlig maling?

For den sidste er mindst lige så vigtig en overvejelse, om du skal bruge bæredygtig og miljøvenlig maling, når du skal male. En miljørigtig maling har nemlig visse andre fordele, som ’almindelig’ maling ikke har. Her hos MEHR ApS bruger vi f.eks. maling fra vores Flügger butik, her har de masser af bæredygtig og miljøvenlig maling. Men nu kan du også købe den miljøvenlige maling selv, du kan endda oprette dig som kontokunde hos Flügger og modtage yderligere rabatter på dine køb. 

Mærkerne for bæredygtig og miljøvenlig maling

Måden miljømærkerne fungere er, at en virksomhed kan ansøge om at miljømærke et produkt eller en serviceydelse med Svanemærket eller EU-Blomsten, hvis der findes krav for den konkrete produktgruppe, hvilket der er i dette tilfælde ved maling. 

Når de kigger på malingen som produkt, så ser miljømærkerne på helheden og forbrugets samlede miljøbelastning. Netop helhedsbetragtningen er styrken ved Svanemærket og EU-Blomsten. Hele produktets livscyklus fra råvarer til produktion, brug, bortskaffelse og recirkulering er med i vurderingen, når kravene til miljømærkede produkter bliver fastsat. 

Miljømærkerne stiller heller ikke kun miljøkrav, men de stiller også krav til produktegenskaber for at sikre kvalitet og holdbarhed. Det er vigtigt, for når et produkt holder længe, begrænser det også miljøbelastningen fra ny produktion og affaldshåndtering.

Derfor skal du overveje miljøvenlig maling

  1. Bedre for miljøet: Fremstilling af denne miljørigtige maling, sker på en miljøvenlig og Co2-begrænsende måde. Hvilket betyder at fremstillingsprocessen resulterer i mindre forurening og at malingen overholder høje kvalitetskrav
  2. Bedre for dit helbred og indeklima: Miljørigtig maling er ikke kun god for det overordnede miljø. Den er også bedre for dit helbred og indeklima, da mængden af de miljø- og sundhedsskadelige kemikalier er begrænset.
  3. Maling i høj kvalitet: Miljøvenlig maling er fremstillet i god kvalitet og skal overholde en række kvalitetskrav. Derfor kan du også være helt sikker på, at du køber maling i en ordentlig kvalitet.
  4. Samme gode dækkeevne: Den miljørigtige maling er mindst lige så godt som ’almindelig’ maling. Du behøver derfor ikke være bekymret for, om malingen dækker på samme vis.
  5. Det grønne budskab: At købe miljøvenlig maling sender et budskab om at fokusere mere på bæredygtighed og at værne om miljøet og samfundet. Og det ønsker mange at gøre.

Hvordan kan jeg købe bæredygtig maling?

Vil du gerne købe miljøvenlig maling til dine egne projekter, kan du kigge efter de forskellige miljømærker, som Svanemærket og EU-blomsten. Disse mærker er kendetegnet ved at reducere, hvor mange sundheds- og miljøskadelige stoffer og kemikalier malingen indeholder. Hvis du er interesseret i maling med Ecolabelen og Svanemærket, så kan du besøge vores Flügger butik her og se hvilke malinger der er tilgængelige!

Hvis du stadig vil benytte dig af miljøvenlig maling, men ikke har overskuddet til at male selv. Så kontakt os via knappen nedenfor, så skal vi nok finde en løsning det passer lige præcis dig!

Står du og mangler professionelt malerhjælp?

Her hos Mehr ApS har vi over 56 års erfaring indenfor malerbranchen. I malerfirmaet bruger vi den samme spartel/maling/tapeter som sælges hos Flügger Horsens, hvor vi holder til. Vi bruger derfor kun produkter, hvor vi kan stå 100 % inde for kvaliteten! – Dette er din garanti for et perfekt resultat – Hver gang!

Så mangler du et godt tilbud på din maleropgave, så tøv endelig ikke med at kontakte os! – Bare klik ovenfor!