Epoxymaling/Epoxygulv – Må jeg selv? eller skal der en professionel maler til?

Epoxymaling

Epoxymaling - Må jeg selv? eller skal der en professionel maler til?

Drømmer du om at forsegle dit betongulv i din garage, at lakere gulvet i dit køkken eller skabe et mere råt look i din stue? Så har du måske allerede haft interesse for de egenskaber, der findes ved epoxymaling – et epoxygulv kan nemlig det hele.

Dette har været med til at betyde en stigning i interesse angående epoxymaling til gulve og det er ikke kun i industrien, hvor det har været anvendt længe. Det bliver også stille og roligt flyttet i de private hjem, hvor epoxy gulvmaling bliver mere og mere moderne, men også har en visuel og praktisk egenskab.

Hvad er epoxy

Epoxy er et utroligt stærkt bindemiddel og derfor har det også en stor popularitet. Det betyder, at det har en hård hærdning, og det gør, at malingen er utrolig slidstærk. Den er derfor ideel til industri bygninger såsom lagre osv. hvor gulvet ofte har en stor belastning. Men også i hjemmet bliver det mere populært, eftersom gulvet skal være let at rengøre. Derfor er epoxy også særlig anvendt i garager, værksteder, kældre, køkkener og stuer i private hjem.

Den hårde overflade giver også epoxybelægninger et råt udseende. Hvilket også er tendenser som vokser frem i de skandinaviske hjem i dag, hvilket også et stort plus.

Sådan maler du med epoxymaling på gulv - trin for trin

Flere stiller måske spørgsmålet, må man godt selv må male med epoxymaling? – Og det korte svar er ja. Det kan dog være udfordrende, så vi har lavet en lille trinvis guide til jer med modet på det her:

1. Klargøring 
– Det vigtigt, at dine gulve er klar til epoxyen. Det betyder, at du skal sørge for en grundig afvaskning og evt. en slibning ved betongulv, hvis der altså er behov for det. Grundfladen skal være helt ren og tør, før den er klar til at blive pålagt epoxy.

2. Blanding
– 
Når dit gulv er klar, skal du lave din blanding. Du skal blande base og hærder til blandingsforholdene, som er instrueret på produktet hvilket oftest måles i vægt. Et god tip er at bruge en pisker til en boremaskine for at opnå en god og ensartet blanding af basen og hærderen. HUSK bland ikke mere end du kan nå at bruge!

3. Grundmaling
Din blanding hældes ud på gulvet, skal den fordeles. Det gøres med en fnugfri rulle evt. på et forlængerskaft. HUSK at være opmærksom på brugstiden! når epoxy malingen først tørrer bliver den umulig og arbejde med.

4. Ventetid
– 
Når dit gulv har fået det første lag epoxymaling, begynder ventetiden. Du skal vente i ca. 20-24 timer, men det præcise antal vil også stå i instruktionerne til produktet.

5. Blanding
– Efter ventetiden kan du gå i gang med din anden blanding. Her skal du benytte de samme blandingsforhold som tidligere, altså det producenten instruere.

6. Grundmaling
– 
Andet lag grundmaling påføres på samme måde som det første lag. Du bliver nød til at bruge en ny fnugfri rulle eftersom rullen fra grundmalingen vil være tørret helt ind.

7. Ventetid
– Efter 24 timer er gulvet så tørt, at du kan gå på det. Du skal dog være opmærksom på, at det de første dage vil være sårbart for ridser. Men alt dette, smat hvornår der er gennemhærdet vil også kunne læses på produktet.

Burde du selv male med epoxymaling?

Det kan være rigtig svært at sige, for nogle kan det gå godt, for andre knap så godt – Men når vi ser folk selv gå i gang går det oftest galt i selve blandingen af de to komponenter. Enten laver man et forkert blandingsforhold eller så får man blandet det for meget og får inkorporeret luft til blandingen.  Selve udførelsen af en epoxygulvbelægning kan også være besværlig for almene folk. Hærdningstiden, det man i fagsprog kalder for ”potlife”, er meget kort og har man ikke den rette erfaring så risikerer man, at blandingen af de to komponenter når at hærde inden man får den lagt ud.

Det kan godt ude ud i at betyde en masse ekstra udgifter. Det er selvfølgelig dyrere at få en professionel maler til at klare sit epoxy projekt. Men der skal derimod ikke gå meget glat før det sagtens kan betale sig, hvilket alt sammen er noget som skal med i overvejelserne!

Få hjælp til dit Epoxy projekt

Der er mange overvejelser i forbindelse med om man selv skal klare sit epoxy projekt, men heldigvis kan du få nyttig hjælp og assistance hos erfarne malere. Her hos Mehr ApS har vi over 56 års erfaring indenfor malerbranchen. I malerfirmaet bruger vi den samme spartel/maling/tapeter fra vores butik, som er Flügger-Horsens.dk, hvor vi holder til. Vi bruger derfor kun produkter, hvor vi kan stå 100 % inde for kvaliteten! – Dette er din garanti for et perfekt resultat – Hver gang!
Du kan også finde vores Epoxy Gulvmaling lige her: Epoxy Gulvmaling

Så hvis du er i tvivl om du selv vil klare dit epoxy projekt eller om du skal have en professionel maler til det. Så kan du altid kontakte os her hos MEHR ApS, så giver vi en gratis og 100% uforpligtende tilbud. Så tøv endelig ikke med at kontakte os! – Bare klik ovenfor!

Du kan læse mere om vores mere almindelige maler priser HER! inden du kontakter os for et Gratis og Uforpligtende tilbud! Dog skal du regne med en lidt højere pris når det kommer til epoxyen.