Tapet – Skal du selv? eller hyre en professionel maler?

Tapeter og hvad er det, det kan?

Tapeter er igennem de sidste par år, blevet mere og mere populære i danskernes hjem efter de hvide vægge har haft fokus i lang tid. I dag er en klar fordel ved tapet dog muligheden for, at skabe en helt særlig stemning i dit hjem. Du kan nemlig vælge mellem et hav af forskellige tapetdesigns. Derved kan du finde det tapet, der skaber lige den stemning og tilføjer det mere liv til dine rum, som du ønsker. Dertil kan tapetet også præcist placeres på nøje udvalgte områder, f.eks. en endevæg hvilket giver et helt særligt udtryk, når ikke alle vægge er ens. Det betyder altså også at det nærmest kun er fantasien, som sætter grænser for hvad man kan med tapet og det eneste de kræver er nogle rimelige uforstyrrede overflader.

Typer af tapet

I dag findes der et hav af forskellige typer tapeter, alle til forskellige formål og helt separate brugssituationer. For at nævne et par stykker, så er der non-woven, woven, foto tapet og mange flere. Men hvis det er fordi du vil i gang med et gør-det-selv projekt vil vi vel dog altid anbefale et non-woven tapetet. Det skyldes, at denne type er den mest moderne og samtidig den letteste at give sig i kast med til gøre-det-selv projektet. Man kan sætte det direkte på væggen med vævlim, man behøver ikke at være forsigtig med at måle op. Man ruller bare tapetrullen op af væggen til man når enten loftet eller gulvet og skærer den så af. Dertil er det også væsentligt lettere at tage ned igen, hvis man en dag vil have et andet mønster på tapetet.

Tapet

Fremgang ved gør-det-selv projekter / De 5 gode råd

Mængden af tapet er svært at sige, men vi anbefaler at man måler væggen op i højde og bredde og så ligger 20-25 cm til i højden eller 45-50 cm hvis det er et specifikt mønster som skal passe. Herefter skal man sørge for at købe ind så man har rigeligt med tapet. Mange forhandlere vil også normalt tage ubrugte ruller med tapet tilbage, hvis de ikke er blevet brudt. Så hør lige din forhandler om det først!

1. Tidliere løstsiddende tapet skal fjernes, dernæst skal overlapninger udjævnes, hvilket kan gøres med enten sandpapir ellerr hobbykniv. Til sidst skal samlingerne og ujævnheder spartles og slibes.

2. Du kan starte med at opsætte en loddesnor, eller benytte en af de lasere med en lodret indstilling. Dette vil gøre, at tapetet bliver sat lige og lodret op på væggen. Tilføj tapetklister i en bredde af 1 til max 2 baner tapet af gangen, så tapetklisteret ikke når at udtørrer.

3. Ved stikkontakter, kan du placere tapetet uden på og derefter skærer to diagonale linjer i form af en kryds og herefter presse tapetet fast ned over stikkontakten. 

4. Ved pålægningen af tapetet kan man lave en lille ombuk i tapetet og holde det fri fra tapetklister. Derved har man altid tørt tapet at holde ved, som man pålægger tapetet.

5. Når banen af tapet er blevet fastgjort til væggen skal overskydende tapet ved foldliste og loft afskæres. Dette kan gøres enten med en hobbykniv eller afrivningslineal. Hvis bredden på banen af tapet også er for lang afskæres dette, hvilket kunne være ved vinduer eller lignede.

Brug din professionelle maler til dit tapet projekt!

Er du til gengæld træt af gør-det-selv projekter, hvor du altid ender med at være smurt ind i tapetklister og rullet ind i tapet, når du tapetserer? – Så er det helt forståeligt!

Tapetsering er et svært håndværk, og det kræver rigtig meget omhyggelighed. Specielt hvis man begynder på noget, som fototapet eksempelvis. Så hvis du gerne vil være 100% sikker på et godt resultat, så tag fat i din professionelle maler. De har med garanti veluddannede malere med lige den ekspertise, der skal bruges til opgaven. Så kan du læne dig tilbage og slappe af, mens din professionelle maler skaffer dig de resultater DU fortjener!

Få hjælp til dit tapet projekt!

Så hvis du er i tvivl om du selv vil klare dit tapet projekt eller om du skal have en professionel maler til det. Så kan du altid kontakte os her hos MEHR ApS, så giver vi en gratis og 100% uforpligtende tilbud. Så tøv endelig ikke med at kontakte os! – Bare klik ovenfor!

Der er mange overvejelser i forbindelse med om man selv skal klare sit tapet projekt, men heldigvis kan du få nyttig hjælp og assistance hos erfarne malere. Her hos Mehr ApS har vi over 56 års erfaring indenfor malerbranchen. I malerfirmaet bruger vi den samme spartel/maling/tapeter fra vores butik, som er Flügger-Horsens.dk, hvor vi holder til. Vi bruger derfor kun produkter, hvor vi kan stå 100 % inde for kvaliteten! – Dette er din garanti for et perfekt resultat – Hver gang!

Du kan læse mere om vores mere almindelige maler priser HER! hvis det lyster, inden du kontakter os for et Gratis og Uforpligtende tilbud!