Gode råd til rengøring af malede overflader!

rengøring af malede overflader

Rengøring af malede overflader er en vigtig del af god vedligeholdelse i hjemmet. Derfor bør det også være en del af din faste rengøringsrutine, da rengøringen af de malede overflader har flere fordele.

Godt malearbejde koster penge og er dermed en investering, som bør vedligeholdes. De flotte, nymalede overflader har mange fordele for både dig og dit hjem. Dine rum og dit hjem kommer først og fremmest til at se flottere og mere indbydende ud. Det gælder især, hvis dine rum males i hvid, da det er med til at forbedre lysindfaldet i dit hjem. Netop derfor er rengøring af malede overflader en vigtig ting.

Men der er tre primære grunde til, at man skal rengøre sine malede overflader.

  • Flottere udseende – Dette fåes ved rengøring som fjerner støv, snavs, pletter og misfarvninger
  • Længere holdbarhed og levetid – Rengøring giver bedre beskyttelse mod slitage
  • Bedre indeklima – Rengøring forhindre fugt i at danne mug eller skimmel

Når det kommer til snavs på malede overflader, er der oftest to hovedtyper af snavs:
1) Pigmentsnavs – Hvilket består af faste partikler (støv)
2) Fedtagtig snavs – Hvilket kan bestå af fedt, olie og lignende mere eller mindre flydende stoffer

Hertil er der to metoder til Rengøring af malede overflader:

Tør rengøring – (Bruges ved pigmentsnavs)

Her bruges der selvfølgelig ikke vand, så det udføres med enten støvsugning, støveklude eller mikrofiberklude, som alle er meget effektive metoder til fjernelse af støv. Fordelen ved støvsugning er, at støvet fjernes fra lokalet. En blød børste kan ikke samle støvet, så selv om støvet vil blive fjernet fra overfladen, så bliver støvet i lokalet. Den tørre støveklud er derfor bedre, eftersom den kan samle en god del af støvet. Bedst er de fugtige rengøringsservietter, der
kan samle en stor mængde støv.

Våd rengøring – (Bruges ved fedtagtigt snavs)

Hvis snavset sidder fast, er indtørret, eller snavset på anden måde er fedtet, så slår de tørre metoder næppe til. Her skal du i stedet bruge spande, klude og børster. Folk laver oftest en fejl, hvor man har en spand med både det rene vand og rengøringsmiddel. Dette kommer til at betyde du fordeler snavset i stedet for at rengøre overfladerne. Det rigtige er at anvende to spande. I den ene har man sin opløsning af et universel rengøringsmiddel og i den anden spand har man rent vand. Så kan kluden skylles og vrides i spanden med det rene vand, hvorefter man hælder rengøringsmiddel på. Herefter kan man rengøre et område af sine vægge og gentage processen med at den snavsede klud skylles i spanden med vand og vrides på ny. Det betyder, at opløsningen af rengøringsmidlet ikke bliver snavset og bevarer sin evne til at rengøre væggene. Vandet i den anden spand kan udskiftes når det bliver for snavset.

Den våde rengøringsmetode er også den optimale rengøring af dine vægge, hvor du med almindeligt universalrengøringsmiddel nemt kan få pæne og rene overflader.

Gør rengøringen til en fast ting

Rengøring af vægge kan virke som en stor og uoverkommelig opgave. Men gør det til en del af din rengøringsrutine – enten den mindre ugerengøring eller den store hovedrengøring én gang om måneden eller hver 3. måned.

Står du og mangler professionelt malerhjælp?

Her hos Mehr ApS har vi over 56 års erfaring indenfor malerbranchen. I malerfirmaet bruger vi den samme spartel/maling/tapeter som sælges hos Flügger Horsens, hvor vi holder til. Vi bruger derfor kun produkter, hvor vi kan stå 100 % inde for kvaliteten! – Dette er din garanti for et perfekt resultat – Hver gang!
Du kan læse mere om vores priser HER!

Eller fået godt tilbud uforpligtende på din maleropgave, så tøv endelig ikke med at kontakte os! – Bare klik ovenfor